Zombies bestrijden en selfies maken tijdens de première van Knock Out

Een beetje onwennig was het maar heel even; optreden voor een aandachtig publiek in de mediatheek van de school.

Tien leerlingen van Lentiz Life College hebben op maandag 15 februari hun eerste theaterpremière beleefd. Onder leiding van Schiedamse acteur en theaterdocent Marvin Gomes hebben ze in acht weken toegewerkt naar een presentatie. Al improviserend kwamen de korte scènes tot stand, de jongeren mochten eigen thema’s aandragen en hun talenten inzetten.


In diverse korte fragmenten kregen de toeschouwers een kijkje in de wereld van tieners: over zombies bestrijden met een laserpistool en daarna een selfie maken om de geslaagde afloop te vieren. Over het opeisen van de onverdeelde aandacht van die ene leuke jongen en daarin de strijd aangaan met je beste vriendin. Over winkelen en geconfronteerd worden met een stelende klasgenoot. En over het reanimeren van iemand die onverwachts onwel is geworden.


Tot slot werd het publiek nog getrakteerd op de prachtige stemmen van twee van de actrices, die daarmee bewezen ook uitstekend te kunnen zingen.

Na afloop van de presentatie ontvingen de tien theatermakers een Kunstenmakerscertificaat uit handen van gemeenteraadslid Zeynep Erdogan, die zich als jongerenraadslid in Groenoord actief inzet voor Schiedamse jongeren. Zij sprak haar bewondering uit voor de tien leerlingen die zich presenteerden en moedigde ze vooral aan om door te gaan met het ontdekken van hun talenten.

Kunstenmakers is blij dat het project doorgezet kan worden op het Lentiz Life College. Na de voorjaarsvakantie gaat theaterdocent Marvin Gomes met deze – en eventueel andere geïnteresseerde – leerlingen van de school door met de wekelijkse theaterlessen.