Verteltapijt Volkspark en kijkspeurtocht Julianapark

Op dinsdagochtend 5 juli bezochten 123 leerlingen van de Montessorischool de nabij de school gelegen parken voor een Kunstenmakers-programma.

De onderbouw (78 kinderen) werd in het Julianapark ontvangen door de Blije Boom. De boom had voor de kinderen een tekenblad gemaakt met zes fantasiedierenkopjes die in het park te vinden zijn. Tijdens de wandeling door het park zochten de kinderen hoog en laag naar de hoofdjes van de fantasiedieren. Onderweg kwamen ze ook de Luisterboom nog tegen, waar ze een mooi lied voor gezongen hebben. Alle dierenkopjes zijn gevonden en daarna ontdekten de kinderen zelf nog veel meer andere fantasiedieren! Na de speurtocht kunnen de kinderen thuis of in de klas aan de slag met het tekenblad.
Deze kijkspeurtocht door het Julianapark werd ontwikkeld door Anke van der Burg om de kinderen op een speelse manier fantasievol te leren kijken en ze te laten ervaren dat de natuur een inspiratiebron is voor je creativiteit.
Julianapark 20160705_103909
De middenbouw (45 kinderen) bezocht de tentoonstelling over 100 jaar Volkspark. Drie Kunstenmakers-docenten (tevens de makers van de tentoonstelling) liepen met de kinderen langs de tentoonstellingsborden. Dit was de eerste keer dat Mooi Werk het Verteltapijt inzette. Het Verteltapijt is een educatieprogramma dat Mooi Werk op maat ontwikkelt voor scholen, waarbij er op interessante plekken in de wijk een tapijt wordt neergelegd. Al zittend op het tapijt wordt er meer verteld over de plek en er wordt gediscussieerd en geknutseld met de kinderen over onderwerpen die betrekking hebben op die plek.
Volkspark verteltapijt 2