Kinderen van basisschool Loep zeggen: ‘Ik ben een kunstenaar’

Onder leiding van Kunstenmakers werken alle groepen van de school OBS Loep in Schiedam-Groenoord aan verschillende kunstdisciplines. In een naschools programma van vijf weken maken de kinderen kennis met dans, muziek, poëzie, film en beeldende kunst. Op 12 april wordt een presentatiemoment georganiseerd waarop ouders en kinderen kunnen kijken al het moois dat het Kunstenmakers-programma heeft voortgebracht.

De kleuters van groep 1 en 2 werken aan fantasiedanslessen op muziek. Zoeken naar een piratenschat, vliegen in een luchtballon of dansen als herfstkabouters in het bos. Het kan allemaal uitgebeeld worden in een dans. Anushka Coumou neemt de kinderen mee op reis in hun eigen fantasie.

Je hele lijf kan ingezet worden als instrument. Met je stem kun je zingen, maar je lichaam kan nog veel meer! Door zang en bodypercussie te combineren, maak je de mooiste muziek. Paula Pantin-Lopez leert het de leerlingen van groep 3 en 4.

In deze tijd is filmen en fotograferen niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. We doen het steeds vaker met een mobieltje. Maar waaruit bestaat bewegend beeld? En hoe schrijf je een scenario? Margo Onnes gaat met de kinderen van groep 5 en 6 aan het werk met stop motion animatie. Het eindresultaat wordt een zelfgemaakt filmpje.

Een eigen rap, gedicht of spoken word voordracht schrijven, leren de kinderen van groep 7 en 8 van spoken word artiest Charlie Dichter (Jarle Lourens). Een boodschap overdragen aan het publiek staat centraal. Met grafisch vormgever Femke Wieringa wordt een zelfgeschreven gedicht vormgegeven op een poster.