Creatieve kunstenmakers zochten verkoeling in het Wennekerpand

Op zondag 5 juni organiseerde Mooi Werk de grote-kleine-kunstenmakersdag, als onderdeel van iktoon Schiedam. Creatieve, jonge Schiedammers verkozen het ontwerpen van een stad, het maken van een eigen stop-motion film, verven, dansen en het maken van een masker boven het buiten spelen in de zon. En groot gelijk hadden ze! Er was genoeg te doen in de culturele huiskamer van Schiedam.

Foto Look J. Boden
Eerst genoot het publiek van de optredens van kinderen van de Schiedamse Jeugdtheaterschool. Liedjes over de Zomertijd en verhaaltjes over Sneeuwwit, gezongen en verbeeld door kunstzinnige Schiedammers onder de 18 jaar.
Daarna zelf aan de slag onder leiding van echte filmmakers, theatermakers en dansmakers. De meest bijzondere creaties kwamen tevoorschijn tijdens de verschillende workshops. De kunst vloog ons om de oren. En wat een serene rust heerste er in het pand.

foto Look J. Boden

Overal waren groepjes kinderen hard aan het werk om hun mooiste kunstwerk te maken; achter de lift werd geverfd en gedanst door peuters en kleuters met hun papa of mama.

foto Look J. Boden
Op de entresol van het Wennekerpand waren de filmmakers druk aan de slag om in iets meer dan een uur een stop-motion film te maken. Bijna een onmogelijke opgave maar het lukte ze. In de foyer was een andere groep druk met knoopjes, vilt, stof, lijm, stiften en potloden in de weer: er werden steden gebouwd, gebouwen geknutseld, maskers ontworpen en bloemetjes gemaakt.

foto Look J. Boden

Tussendoor maakten kinderen nieuwe woorden bij Harry met zijn woordinstallatie en gingen ze op de foto’s in de fotostudio; alleen of samen met broer, zus, oma of papa. Tot slot in de zaal kijken naar het resultaat van de theater- en filmworkshop en voldaan, vol creativiteit naar huis.